Skicka iväg dina dikter

Om du är intresserad av poesi och har en kreativ ådra samt själv har skrivit ner en del dikter kan du ta steget vidare och låta dem läsas av andra. Har du flertalet färdiga dikter kan du göra en diktbok. Men det kan också vara kul att låta någon eller några av dina dikter läsas av andra. Nedan får du tips på hur du på ett smidigt sätt kan skicka iväg dina dikter.

Skaffa rätt tillbehör

Om du vill skriva ut din diktsamling och skicka den fysiskt behöver du kopieringspapper och kuvert. Vill du sticka ut i mängden ska du satsa på kuvert med tryck då du kan sätta din egen prägel på kuvertets utseende. Du kan till exempel trycka din logga eller ditt namn på kuvertet. På så sätt kommer ditt brev att sticka ut i mängden, vilket kan vara till särskilt stor fördel om du vill skicka en diktsamling till ett förlag. Det finns flera olika varianter av kuvert att välja bland. De kan till exempel vara med eller utan fönster. Du hittar även kuvert med vaddering, vilket du ska använda om du skickar tyngre material som du vill skydda extra. Förutom att de kommer i olika varianter kommer de även i olika storlekar vilket möjliggör att du kan välja det kuvert som passar poesisamlingen eller dikten.

Skicka brevet

När du har alla tillbehör och skrivit ut dikterna är du redo att skicka iväg dem. Tänk på att införskaffa frimärken och skriv rätt adress på kuvertet.